Ontwikkelaars van apps voor Windows 10 klagen over de zoekmachine van de Windows Store. Die laat volgens de makers niet de juiste zoekresultaten zien, waardoor ze inkomsten mislopen.

De ontwikkelaars hebben hun klachten op het ontwikkelaarsforum van Microsoft gezet. Volgens een van de app-makers doen de problemen zich sinds november voor.

In een blogpost hekelt Nikolaus Gebhart dat zijn apps alleen vindbaar zijn als de gebruiker de exacte naam in de zoekmachine invoert. Meerdere ontwikkelaars klagen over dat probleem.

De app-makers kunnen wel trefwoorden invullen bij de beschrijving van hun app of game, maar de zoekmachine van de Store lijkt daar niets mee te doen. Ook zijn er meldingen van apps die uit de winkel verdwijnen.

Gebhart roept ontwikkelaars op geen apps te maken voor de Windows Store. Microsoft stuurt ontwikkelaars door naar een pagina waarop instructies staan voor het vindbaar maken van apps.

De Windows Store is een belangrijk onderdeel van Windows 10 en de mobiele versie van het besturingssysteem, omdat het de enige plek is om apps te vinden die kunnen worden gebruikt in het hoofdmenu.

Software en games kunnen op de pc buiten de Store om worden geïnstalleerd, maar er is geen digitale winkel van Microsoft voor, zoals de Windows Store.