Apple stopt met het gratis aanbieden van radiodienst iTunes Radio. De kanalen worden, met uitzondering van Beats 1, samengevoegd met Apple Music en zijn vanaf 28 januari alleen te beluisteren bij een Apple Music-abonnement.

"Alle radiostations, behalve Beats 1, zijn straks exclusief te beluisteren voor Apple Music-abonnees", schrijft Apple in een e-mail aan klanten, waar The Verge over schrijft. Op Beats 1 zijn bekende internationale dj's als Zane Lowe te horen.

Andere iTunes Radio-zenders worden beheerd door een team muziekexperts van Apple of worden op basis van de smaak of voorkeur van de gebruiker gegenereerd door een algoritme.

De verplaatsing van iTunes Radio betekent dat de betalende Apple Music-klanten geen reclames meer horen op de radiozenders, zoals voorheen het geval was.

iTunes Radio werd in de VS in 2013 tegelijk met iOS 7 gelanceerd. Het zou bijna 2 jaar duren voordat ook Nederlandse Apple-klanten van de dienst gebruik konden maken, maar met de lancering van iOS 8.4 werd dat mogeijk gemaakt.