'iOS-apps binnenkort snel over te zetten naar Windows 10'

Microsoft lijkt door te zetten met zijn plannen om ontwikkelaars hun iOS-apps makkelijk te laten overzetten naar Windows 10.

Het app-aanbod in de officiële Windows Store is nu nog redelijk beperkt, maar met een 'bruggetje' tussen iOS en Windows 10 moet daar verbetering in komen.

In april kondigde Microsoft aan het gemakkelijk te willen maken om Android- en iOS-apps over te zetten naar Windows, maar sindsdien bleef het stil rondom het project. Onlangs zei Microsoft dat het overzetten van Android-apps om onduidelijke redenen voorlopig niet mogelijk zal zijn.

De Franse site Frawin ontdekte echter dat Microsoft op zijn ontwikkelaarssite wel een update heeft geplaatst over de Windows Bridge voor iOS. Ontwikkelaars kunnen zich daar aanmelden en krijgen dan "in de komende weken" een update over het project.

Microsoft zegt een automatische app-analyse te ontwikkelen, die toont hoeveel werk het nog is om een iOS-app over te zetten naar Windows 10. Met de Windows Bridge moet dat grotendeels automatisch gaan, zonder grote aanpassingen van de ontwikkelaar zelf.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie