Interne Tinder-score houdt aantrekkelijkheid gebruiker bij

Met een intern scoresysteem houdt dating-app Tinder bij hoe aantrekkelijk zijn gebruikers over het algemeen worden gevonden.

De Elo-score, die is vernoemd naar een schaakterm, moet het mogelijk maken om gebruikers nauwkeuriger aan elkaar te koppelen.

In gesprek met het tijdschrift Fast Company vertelt Tinder-directeur Sean Rad dat er een ingewikkeld systeem achter de score zit. "Het is niet alleen hoeveel mensen je naar rechts swipen. Het is heel ingewikkeld. Het heeft 2,5 maand gekost om het algoritme te bouwen, omdat er veel factoren in worden meegewogen."

Data-analist Chris Dumler van Tinder zegt dat de app in feite een "enorm stemsysteem" is. Elke keer dat een gebruiker kiest of iemand wel of niet aantrekkelijk is, kan dat een effect hebben op de Elo-score.

Tinder benadrukt wel dat verschillende mensen zich aangetrokken voelen tot verschillende types en dat niet iedereen het dus eens zal zijn met de Elo-score. "Het gaat niet om universele aantrekkelijkheid", aldus Tinder-medewerker Tor Solli-Nowlan.

De dating-app lijkt geen plannen te hebben om de score van gebruikers openbaar te maken.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie