Speel 'Wie Is Het?' met vrienden, beweeg meer in dit nieuwe jaar, en gebruik je contactenlijst slimmer met de beste Android- en iOS-apps van deze week

Mutuals

"Heeft hij een snor? Heeft ze een bril? Is hij kaal?" Het zijn vragen die je waarschijnlijk gewend bent van het bordspel Wie Is Het, maar die in Mutuals ook van pas komen. De game van Nederlander Joost Lubach is het best te omschrijven als Wie Is Het, maar dan met Facebook-vrienden.

Om te spelen heb je een Facebook-vriend nodig waarmee je voldoende gemeenschappelijke vrienden deelt, minstens vijf. Eenmaal begonnen kiest het spel willekeurig één van de vrienden uit die door de ander geraden moet worden. Dat gebeurt via chat, waarbij je zowel zelf ja/nee-vragen kan typen als kan kiezen uit standaardvragen, als je het ook even niet meer weet.

Mutuals is niet alleen maar een digitale Wie Is Het, omdat je genoeg eigenschappen van je gemeenschappelijke vrienden moet weten is het ook een erg leuke manier om elkaar en je vrienden nog beter te leren kennen.

Download Mutuals voor iOS (gratis)

Drippler

Een nieuw jaar betekent nieuwe goede voornemens. Meer bewegen is altijd goed, en met Drippler hou je simpeler dan ooit je gelopen stappen bij. De app toont op je vergrendelscherm een grote druppel. Hoe meer stappen je zet, hoe voller de druppel wordt.

De druppel van Drippler ziet er fraai en overzichtelijk uit, en omdat 'ie op het lockscreen staat zie je 'm vaak op een dag. Het water in de druppel kantelt zelfs realistisch en volgens de ontwikkelaar kost de app niet veel meer batterijduur dan een stilstaande wallpaper.

Prestaties worden ondertussen bewaard in Google Fit. Bovenop die overkoepelende gezondheidsapp van Google kunnen ontwikkelaars sinds een tijd eigen apps bouwen, Drippler is zo'n app.

Download Drippler voor Android (gratis)

Proud

Wat als je te veel goede voornemens hebt om bij te houden? Dan gebruik je een todo-app, bijvoorbeeld het nieuwe Proud. Net als zoveel andere lijstjes-apps kun je ook in Proud makkelijk taken toevoegen en bijvoorbeeld boodschappenlijstjes in elkaar draaien.

Bijzonder aan Proud is de manier waarop je taken kan afvinken of snoozen voor later moment. Dat merk je al bij het toevoegen van taken: kies direct een moment waarop een taak op je lijstje moet verschijnen; nu, vanavond, volgende week - en je houdt het overzicht.

De taken worden dan automatisch op de juiste volgorde weergegeven, gebaseerd op dagdeel. Wil je even twee uur niks doen, gebruik dan de speciale pauzeknop. Dan worden al je taken in één keer een stukje opgeschoven. De voortgang wordt in grafieken bijgehouden en met uitgebreide opties zet je het uiterlijk van Proud makkelijk naar je eigen hand.

Download Proud voor iOS (4,99 euro)

Veer Contacts

Je beste vrienden of favoriete collega's zo snel mogelijk bellen, mailen of Whatsappen: dat is de insteek van Veer. Je vult de widget zelf met de contacten die je het vaakst gebruikt of juist vaker wil gebruiken.

Fijn is daarbij dat je ook kan kiezen op welke manier je contact wil opnemen. Zo kan je kiezen dat de ene contactpersoon direct wordt gebeld, bij de ander meteen Whatsapp wordt geopend of Skype of een nieuw e-mailbericht.

Op Android kan je de widget snel tevoorschijn halen vanaf de rand van het scherm, op iOS zit hij in het berichtencentrum. Vooral het groot aantal mogelijke apps dat Veer ondersteunt maakt de app een handig startpunt van gesprekken op basis van contactpersonen in plaats van via een berichten-app.

Download Veer Contacts voor Android of voor iOS (gratis)