Veel fans van het populaire programma Wie is de Mol hebben zaterdag geklaagd op internet toen bleek dat de app waarmee ze zelf mee kunnen doen met het spel, niet bleek te werken. Ook de app van de Nationale IQ Test heeft problemen.

Onder andere via twitter laten mensen weten niet in de app te kunnen komen. Het programma heeft de problemen erkend en zegt hard te werken aan een oplossing.

Met de app kunnen gebruikers wekelijks punten inzetten op de potentiële mol. Vanwege de storing was dit zaterdag niet mogelijk. "Volgende week begint iedereen weer op nul. Er gaan geen kandidaten uit en volgende week kan iedereen zijn punten weer inzetten op alle deelnemers", zo heeft een woordvoerster zaterdag laten weten.

De gebruikers strijden en chatten normaal gesproken in pools, met vrienden, familie of collega’s. Daarnaast kan het spel ook individueel gespeeld worden. In de landelijke statistieken kunnen spelers zien hoe goed ze zijn.

In het verleden zorgde de app van Wie is de Mol ook al eens voor problemen. Bij de lancering vorig jaar wilden zoveel mensen de app tegelijkertijd downloaden waardoor de app ook enige tijd niet beschikbaar was.

Nationale IQ Test

Zaterdagavond bleek dat de app waarmee meegespeeld kan worden met de Nationale IQ Test, ook te kampen heeft met problemen. De app van RTLXL zou regelmatig vastlopen en sommige deelnemers konden niet inloggen. Het programma heeft kijkers aangeraden om als alternatief met pen en papier mee te spelen.