Whatsapp en Staatsloterij kort getroffen door storingen

Berichtendienst Whatsapp kampte op oudjaarsdag met een storing. Veel gebruikers konden daardoor geen berichten versturen of ontvangen. Na de jaarwisseling was ook de site van de Staatsloterij uren onbereikbaar.

Op de website van de Staatsloterij verscheen rond 1.00 uur de melding dat de site met de resultaten van de oudejaarstrekking slecht bereikbaar is vanwege de grote drukte. De problemen waren om 7.00 uur  verholpen.

Berichtensite Whatsapp kampte op oudejaarsdag met meerdere storingen.

Rond 17.30 kwamen de eerste meldingen van een storing op de berichtendienst binnen, maar om 18.00 uur werkte de dienst weer voor de meeste mensen. Maar dat bleek van korte duur.

Op Twitter klaagden mensen sinds donderdagavond even na 20.15 uur over een tweede storing en ook op de site Allestoringen.nl was een sterke toename in het aantal meldingen te zien. Kort na 21.30 uur kwam de dienst weer op gang.

Vooral Europa

Het lijkt erop dat vooral Europa werd getroffen door de storing. Op de website downdetector is te zien dat de meeste meldingen uit Europa komen, terwijl ook mensen in Latijns-Amerika en Noord-Amerika last ondervonden.

Whatsapp wordt wereldwijd door meer dan 900 miljoen mensen gebruikt. Zij versturen elkaar miljarden berichten per dag.

De jaarwisseling is voor Whatsapp en telecombedrijven meestal de drukste tijd van het jaar. Veel mensen gebruiken de berichtendienst om elkaar een prettig nieuwjaar te wensen.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie