Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

Maak het plannen van afspraken makkelijker, neem foto's die driedimensionaal lijken en vlieg alle kanten op met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Whatson Planner

Een app van Nederlandse makelij die het plannen van groepsafspraken een stuk gemakkelijker moet maken. Dat doet Whatson op een manier die we nog niet eerder hebben gezien. Nu heb je grofweg twee manieren: ja, nee of misschien antwoorden op een gezette datum, of handmatig geschikte tijden en datums aanvinken op Datumprikker of vergelijkbare diensten.

Whatson draait dat principe eigenlijk om. Je geeft de app toegang tot je digitale agenda, en vrienden die de app gebruiken doen hetzelfde. Wil je vervolgens bijvoorbeeld zo snel mogelijk een afspraak met drie andere vrienden op een donderdagavond, zoekt Whatson automatisch de avonden waarop jullie allemaal beschikbaar zijn.

Voorwaarde is wel dat al je vrienden Whatson gebruiken, maar als dat zo is maak je afspraken met veel minder gedoe. De ontwikkelaars van Whatson hopen dat hun app gebruikers er bovendien toe zet vaker afspraken te maken met vrienden, waar dat er vanwege volle agenda's normaal gesproken niet van komt.

Download Whatson Planner voor Android of voor iOS (gratis)

Swing Copters 2

De game Flappy Bird zal waarschijnlijk voor altijd de bekendste game van ontwikkelaar Dong Nguyen blijven. Maar de Vietnamees blijft zich specialiseren in even simpele als frustrerend verslavende games, met Swing Copters 2 als nieuwste wapenfeit.

De game lijkt in veel op zijn voorganger, nog steeds is het de bedoeling om een poppetje ongeschonden zo hoog mogelijk tussen wapperende hamers door te laten vliegen. Elke tik op het scherm doet het poppetje van richting veranderen, en de truc is over het algemeen heel snel tikken zodat je niet heen en weer zwabbert.

Nieuw zijn extra poppetjes, die allemaal weer een ander ideaal ritme hebben waarop je moet tikken om boven te komen. Dat maakt Swing Copters 2 overwegend zelfkastijding, maar dat is het succes van alle games van Nguyen. Wat dat betreft krijg je in deze game precies wat je verwacht.

Download Swing Copters 2 voor Android of voor iOS (gratis)

Slide

Je hebt ze misschien wel eens gezien: afbeeldingen die 3d lijken omdat ze lichtjes op en neer bewegen. Met Slide maak je zelf zulke plaatjes, en dat is na een beetje oefenen best eenvoudig.

Het enige dat je hoeft te doen is de camera van je telefoon in een vegende horizontale beweging langs het onderwerp halen. Dat moet niet te langzaam maar ook niet te snel, maar na even proberen krijg je de slag te pakken.

Daarna hoef je alleen nog maar het onderwerp aan te tikken, en doet de app de rest. Bij het eindresultaat wiebelt de achtergrond van de foto achter het onderwerp op de voorgrond, waardoor het geheel diepte lijkt te krijgen. Het eindresultaat kun je opslaan als gif-afbeelding of video, of direct delen op Instagram.

Download Slide voor iOS (1,99 euro)

Badland 2

De eerste Badland verscheen twee jaar geleden en onaangekondigd stond het tweede deel van de uitstekende game deze week in de App Store. Badland 2 is net als zijn voorganger een prachtig vormgegeven sidescroll-game.

De stijl is onveranderd gebleven: de voorgrond is zwart en staat tegen een steeds veranderende achtergrond. Ook de gameplay is grotendeels hetzelfde, en da's goed nieuws. Nog steeds bestuur je de zwarte blob die de hoofdpersoon is door links of rechts op het scherm te drukken.

Dat klinkt eenvoudig maar is het door de levels met uiteenlopende obstakels niet. Soms moet je jezelf vermenigvuldigen om te overleven, de zwaartekracht omdraaien, de tijd stilzetten, teleporteren en meer. Nieuw zijn obstakels als ijs en lava, ook kan je in sommige levels alle kanten uit vliegen.

Leuke toevoegingen, maar in grote lijnen is Badland 2 meer van hetzelfde, en dat is meer dan welkom.

Download Badland 2 voor iOS (4,99 euro)

Lees meer over:
Tip de redactie