Cloudbedrijf Dropbox stopt met de ontwikkeling van de smartphone-apps Mailbox en Carousel.

Dat heeft Dropbox bekendgemaakt in een blogpost. Eerder doken er geruchten op over het staken van de ontwikkeling van Mailbox. 

Mailbox zal op 26 februari 2016 worden verwijderd uit app-winkels. Carousel volgt op 31 maart 2016.

De smartphone-app Mailbox werd in 2013 door Dropbox overgenomen. Het is één van de eerste mailapplicaties waarmee een gebruiker een e-mail naar een later moment kan uitstellen. 

Carousel toont de foto's die een gebruiker in een Dropbox-map heeft staan in een visuele interface, zodat er net als in andere fotoapplicaties genavigeerd kunnen worden.

Volgens Dropbox-oprichters Drew Houston en Arash Ferdowsi is de focus binnen het bedrijf veranderd: "daarom hebben we de moeilijke keuze gemaakt om te stoppen met Mailbox en Carousel". De oprichters bieden hun excuses aan voor het stoppen met beide apps.

Geruchten

Afgelopen weekend werd al beweerd dat Mailbox ermee zou stoppen. Volgens verscheidene bronnen was Dropbox gestopt met de ontwikkeling van de app. Het blogbericht bevestigt dit nu officieel. 

Dropbox gaat functies uit Carousel in de hoofdapplicatie integreren. Daarnaast zal de kennis van het Mailbox-team worden gebruikt om de mobiele app te verbeteren.