De Netflix-smartphoneapp staat op 1,7 miljoen Nederlandse smartphones geïnstalleerd en is daarmee net zo populair als de app van de publieke omroep. 

Dat blijkt dinsdag uit onderzoek van Telecompaper.

Wel is het gebruik van de twee apps iets anders. Een op de vijf Nederlanders die Netflix op zijn of haar smartphone heeft staan, zegt de app bijna nooit te gebruiken. De anderen kijken gemiddeld tien dagen per maand en wekelijks anderhalf uur naar films en series. 

In het geval van de NPO-app gebruikt ongeveer een op de zeven Nederlanders de app bijna nooit. Door de overige gebruikers wordt de app gemiddeld zeven dagen per maand gebruikt en wekelijks ongeveer een halfuur. 

Onder de video-apps is alleen Youtube populairder. Die app staat op ruim 6 miljoen smartphones geïnstalleerd. Wat waarschijnlijk meespeelt is dat Youtube standaard wordt meegeleverd op Android-toestellen.

Daarnaast is gekeken naar communicatieapps en apps voor mobiel bankieren. Gebruikers zijn over het algemeen het meest tevreden over apps voor mobiel bankieren en het minst tevreden over communicatieapps. Bank-apps worden gemiddeld veertien dagen per maand gebruikt.