Maak een dagboek met geluiden, lees de populairste verhalen op Twitter zonder Twitter en speel een rpg met één vinger met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Nuzzel

Twitter is een uitstekende bron om boeiende artikelen te vinden. Maar dan moet je wel net het geluk hebben dat je op het juiste moment op het sociale netwerk kijkt, of de hele dag op Twitter rondhangen.

Nuzzel zet vaak gedeelde artikelen echter overzichtelijk in een overzicht, zodat je een lijst met de meest boeiende artikelen hebt. Ze zijn gerangschikt op het aantal keer dat ze gedeeld zijn, en je kan op een Twitter-vriend drukken om te zien wat die over het artikel Twistende.

Nieuw in versie 2.0 van Nuzzel is het discover-overzicht. Die is ook te gebruiken voor mensen zonder Twitter. Discover kijkt namelijk niet naar de artikelen die door vrienden het meest gedeeld zijn, maar door toonaangevende twitteraars op tal van vlakken. Over vrijwel onderwerp is een lijst met boeiende artikelen te vinden.

Download Nuzzel voor Android of voor iOS (gratis)

Coin-Op Heroes 2

Het Belgische Redsix Games heeft met Coin-Op Heroes 2 een game gemaakt ondanks dat je 'm met maar één vinger bestuurt nog best wat diepgang biedt. De lichte rpg heeft lekker drukke 8-bit graphics en een duidelijke insteek: versla de onophoudelijke golven van vijanden.

Onderin beeld staat je held, omringd door een legertje. Door op het scherm te tikken vuur je met je zwaard magie af, en hoe sneller je tikt hoe sneller je de steeds grotere groepen vijanden neerhaalt.

Daar verdien je muntjes mee, waarmee je je held en leger sterker en groter maakt, en naar nieuwe levels kan reizen. Daar kom je eindbazen tegen, waarbij je niet zomaar in het wildeweg op je scherm kan tikken, maar tactisch te werk moet gaan. En dat allemaal op zoek naar de grote eindbaas van het spel, Death Stalker.

Download Coin-Op Heroes 2 voor Android of voor iOS (gratis)

Cove

Als woorden tekort schieten is Cove een soort dagboek waarmee je in de vorm van geluid je gevoelens kan opslaan. Dat klinkt zweverig maar gebeurt in Cove op een best wel praktische manier.

Je bouwt namelijk een nummer op uit vier lagen. Eerst geef je je overkoepelende humeur aan, waarop een bijpassende toon begint te spelen. Daarna voeg je een soort grote keien toe, die de toon licht veranderen elke keer dat een golf over het scherm passeert.

Daarna voeg je kleinere steentjes toe, die de melodie maken. Als laatst geef je je geluidsdagboek extra kleur door een geluidsfilter, waarmee je het geheel net iets anders laat klinken. Daarna kan je 't opslaan, en met wat steekwoorden aangeven hoe je je ongeveer voelt.

Download Cove voor iOS (gratis)