De fitnessapp Google Fit gaat informatie uit andere apps tonen. Het gaat daarbij om apps voor voedingspatronen en slaapgedrag.

Daarover bericht de site Android Official Blog donderdag. De nieuwe functie wordt de komende dagen in een update uitgerold.

Google Fit kan samenwerken met onder meer MyFitnessPal, Fatsecret en Sleep as Android. Volgens de appmaker zorgt de integratie voor meer zicht op de gezondheid en fitheid van de gebruiker.

De gebruiker moet de informatie wel via de andere apps invoeren. Tijdens het sporten kan het handig zijn om te zien of er genoeg calorieën verbrand zijn of dat het slaapgedrag in orde is.

Routes en snelheid

Behalve het lenen van informatie uit andere apps, levert de app gedetailleerder informatie over inspanning. Zo worden onder meer de snelheden en routes van wandelen, rennen of fietsen vastgelegd.

Ook kunnen gebruikers de app verbinden met Android Wear, waardoor ze dagelijkse uitdagingen kunnen instellen. De smartwatch houdt dan bijvoorbeeld in de gaten of je wel genoeg push-ups hebt gedaan.