Snapchat gaat selfiefilters verkopen. Een speciale 'lens' gaat 99 dollarcent kosten.

Dat meldt The Verge vrijdag. De functie verschijnt behalve in de VS ook in verschillende Europese landen, maar het is niet duidelijk of Nederland daarbij zit. Mogelijk verschijnt de filterwinkel hier pas later.

Snapchat biedt al enige tijd de mogelijkheid aan om speciale effecten over foto's en video's te plaatsen. Deze filters worden vaak speciaal voor speciale evenementen gemaakt. Momenteel is er bijvoorbeeld een vrijdag de 13e-filter beschikbaar. 

In een speciale 'Lens Store' zullen zeven verschillende filters beschikbaar zijn voor 99 cent per stuk. Elke dag wordt één oud filter verwijderd en komt er een nieuwe bij. Wie een filter heeft gekocht kan hem oneindig blijven gebruiken.

De verkoop van filters is de tweede soort in-app aankoop die Snapchat aanbiedt. Eerder werd het al mogelijk om 'herhalingen' in te kopen, zodat snaps van vrienden meermaals konden worden bekeken. Zonder te betalen kan dat maar één keer per dag.

Verder verdient Snapchat aan advertenties. Bedrijven kunnen bij hun evenementen ook een speciaal filter inkopen, en in de verhalen van nieuwsmedia die zijn inbegprepen in de 'Discover'-sectie van Snapchat verkoopt de app ook reclame.