Snapchat zou volgens één van zijn grootste investeerders 25 procent minder waard zijn dan zijn huidige marktwaardering van 15 miljard dollar.

Investeringsmaatschappij Fidelity heeft de waarde van zijn aandeel in Snapchat in het derde kwartaal van dit jaar met 25 procent in waarde verminderd. Dat meldt de Financial Times dinsdag.

Data van investeringsonderzoeker Morningstar tonen aan dat waar Fidelity een aandeel Snapchat eind juni nog op 30,73 dollar waardeerde, die waarde eind september op 22,91 dollar lag.

Succesvolle startup

Snapchat is nog niet beursgenoteerd, maar haalt als startup geld op tijdens investeringsrondes. Tijdens de meest recente investeringsronde in mei werd de waarde van Snapchat volgens ingewijden op zo'n 15 miljard geschat.

Daarmee is het de op drie na hoogst gewaardeerde startup in de VS, na taxidienst Uber, verhuursite Airbnb en analysebureau Palantir.

Verdienen

Het is niet duidelijk waarom Fidelity zijn waardering van Snapchat naar beneden bijstelt. Mogelijk speelt het recente verlaten van enkele hooggeplaatste Snapchat-medewerkers een rol.

Ook zouden investeerders zich zorgen maken over een verdienmodel van Snapchat. Hoewel de dienst populair is, heeft het momenteel weinig manieren om geld te verdienen.

Fidelity stak in de meest recente investeringsronde nog geld in Snapchat. De berichtendienst haalde toen 538 miljoen dollar op.