Microsoft heeft de startup Mobile Data Labs overgenomen. Het bedrijf werkte aan een app waarmee gebruikers autoritten bijhouden. 

De overname werd op donderdag door Microsoft bekendgemaakt. Er werd niet gezegd hoeveel Microsoft voor het bedrijf heeft betaald.

De smartphone-app MileIQ gebruikt de gps-locatie van een smartphone om bij te houden hoeveel een gebruiker heeft gereden. Dit maakt het makkelijker om bijvoorbeeld gereden kilometers aan een werkgever door te geven.

MileIQ is niet in Nederland verkrijgbaar. In de Verenigde Staten kan de app worden gedownload voor iOS en Android. Het is nog niet bekend of MileIQ onder Microsoft alsnog naar Nederland komt.

Volgens Microsoft blijft MileIQ in Amerika beschikbaar. De ontwikkelaars van de app gaan meehelpen om administratieve klussen makkelijker te maken vanuit Office 365.

App-overnames

Microsoft heeft onder ceo Satya Nadella meerdere app-ontwikkelaars overgenomen. Zo zijn bijvoorbeeld Wunderlist, Sunrise Calendar en mail-app Acompli allemaal in het bezit van Microsoft.