De app Hello Goodbye van de startup Movin heeft dit jaar de Dutch Open Hackathon gewonnen. De app moet het makkelijker maken mensen weg te brengen naar of op te halen van luchthavens.

De prijs is zondagavond uitgereikt, maakte de organisatie maandag bekend. Ontwikkelaars kregen tijdens de Hackathon 48 uur de tijd om een app te bedenken en maken.

Hello Goodbye was volgens de jury de beste vondst. Met de app staan achterblijvers en reizigers constant in contact met elkaar. De app geeft vluchtgegevens weer en ziet waar een persoon zich bevindt.

Bij het ophalen van iemand kan worden berekend hoelang het duurt voordat iemand de aankomsthal bereikt. Onnodige wachten wordt daarmee tegengegaan.

Bierapp

De tweede prijs ging naar de app Beer-as-a-Service. Daarmee kunnen festivalgangers zien waar op het terrein een mobiele biertap in de buurt is. Ook kan de app pushberichten geven als er een tap in de buurt is.

Aan de Hackathon deden 52 teams mee. De hackers kregen toegang tot de zogenoemde api van onder meer Albert Heijn, KPN, Philips en Schiphol. Daarmee kregen ze toegang tot informatie van de bedrijven, om er zelf een app of dienst omheen te bouwen. De Hackathon werd voor de tweede keer georganiseerd.