Heb je meestgebruikte apps altijd bij de hand, stuiter door onmogelijke levels en geef je gifjes een smaakvol filter met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Almost Impossible

Deze simpel te besturen maar toch duivels ingewikkelde game voor iOS heeft zijn titel niet zomaar gekregen. Het spel is inderdaad bijna onmogelijk, en toch blijf je het proberen. Het concept is simpel: je bestuurt een stuiterend balletje van links naar rechts door een level. Met de linkerhelft van het scherm stuiter je naar links, met rechts naar rechts.

Het lastige is dat het balletje vanzelf stuitert, of je nou beweegt of stilstaat. En de levels zitten vol scherpe punten, diepe kuilen en ander gevaar. Daardoor moet je steeds goed timen, voordat je vast komt te zitten of stuk wordt geprikt. Dan wordt je teruggezet naar het laatste checkpoint. Wil je een lastig level overslaan kan je daarvoor betalen, maar in principe is de game ook zonder te betalen uit te spelen.

Download Almost Impossible voor iOS (1,99 euro)

Microsoft Arrow Launcher

Dat Android vele gezichten heeft is bekend, en aan de hand van zogenoemde launchers kan je dat gezicht tot op zekere hoogte aanpassen. Google heeft een eigen launcher, en er zijn succesvolle losstaande opties zoals Nova Launcher. Sinds deze week is de Arrow Launcher van Microsoft beschikbaar voor Android, en die voegt een paar handige functies toe terwijl het best dicht bij het standaard Android-uiterlijk van Google blijft.

De werking is wel totaal anders. Je thuisscherm wordt opgedeeld in drie schermen. Op het middelste scherm staan je apps, met bovenaan een rijtje met je laatst geopende apps, en in het midden je twaalf meestgebruikt apps. In het dock onderin beeld staan vier apps die je daar zelf neerzet, en je kan ook apps uit de overzichten met veelgebruikte en recent geopende apps halen.

Het scherm aan de linkerkant doet hetzelfde met je contacten. Mensen waar je het laatst contact mee hebt gehad staan op een rij, en bovenin zit een snelknop naar je telefoon-app. Het rechterscherm is gereserveerd voor notities en herinneringen, die je snel en makkelijk kan toevoegen. Ook handig is de mogelijkheid om niet alleen vanaf het thuisscherm maar vanuit elke app je meestgebruikte apps en instellingen tevoorschijn te halen. Daarvoor veeg je vanaf de onderrand omhoog.

Download Arrow Launcher voor Android (gratis)

DSCO by VSCO

VSCO Cam is één van de populairste fotofilter-apps voor Android en iOS. Deze week kwamen ontwikkelaar VSCO met een app waar je bewegende gif-afbeeldingen mee maakt. Ook die gifjes kan je van een filter voorzien, toch is de app een stuk makkelijker in gebruik. Onder in beeld zie je een opnameknop, daarmee neem je een gifje van maximaal 2,5 seconden op.

Daarna veeg je over het scherm om verschillende filters toe te passen. Meer kleur, zwartwit of een tijdelijk beschikbaar filter van de week, zoals het huidige MTV-filter. Daarna kan je de gifje delen naar verschillende sociale media waaronder VSCO's eigen Grid. Leuk en snel in gebruik met door de filters een markant resultaat, dat handig genoeg zowel als gif-bestand en als mp4-filmpje.

Download DSCO voor iOS (gratis)