Microsoft vernieuwt Outlook voor Android en iOS

Microsoft heeft de Outlook-app voor Android en iOS vernieuwd. Er zijn veel functies toegevoegd die door overgenomen appmakers zijn ontwikkeld.

Dat heeft Microsoft woensdag geschreven op de Officeblog. Volgens Microsoft zijn er bijna dertig miljoen mensen die actief gebruikmaken van Office op mobiele apparaten.

Microsoft heeft functies van de in februari overgenomen kalender-app Sunrise en de in december overgenomen email-app Acompli geïntegreerd.

Uiterlijk

Microsoft heeft het uiterlijk van Outlook voor iOS veranderd. Zo zijn icoontjes voor evenementen, gemarkeerde mails en bijlages prominenter in beeld.

Ook moet het makkelijker zijn om bijlages toe te voegen en is een uitgebreide kalender toegevoegd.

Voor Android is het uiterlijk van Outlook 'passender' bij het besturingssysteem, aldus Microsoft. Ook op Androidtelefoons is de Sunrise-calendar geïntegreerd en zijn icoontjes duidelijker zichtbaar.

Vervanger

Nog niet alle functies van Sunrise zijn geïntegreerd. Microsoft zegt dat wel te gaan doen. Outlook zou in de toekomst de Sunrise-app vervangen.

De vernieuwde Outlook is al beschikbaar op iOS en komt begin november voor Android. Wanneer Windowstelefoons een update krijgen is nog niet duidelijk.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie