Facebook Messenger gaat chatverzoeken van vreemden sturen

Facebook gaat duidelijk aangeven wanneer een mogelijk onbekend iemand een bericht verstuurt, met behulp van een berichtverzoek.

Dat vertelde Messenger-topman David Marcus in een bericht op Facebook. Berichten afkomstig van vermoedelijk onbekende mensen worden bovenin het chatoverzicht getoond in een speciaal verzoekvenster. 

Facebook kijkt op drie manieren waar een bericht terecht moet komen. Als twee gebruikers elkaar op Facebook hebben, elkaars telefoonnummers hebben opgeslagen of eerder hebben gechat, verschijnt een bericht in het chatoverzicht. 

Is dit niet het geval, dan wordt het bericht bovenin gebundeld onder de noemer 'Message Request'. De ontvanger kan hierop drukken om te zien wie hem heeft verstuurd, waarna er gekozen kan worden om te reageren. 

Tabblad verdwijnt

Facebook stelt gebruikers al langer in staat om berichten te sturen naar mensen buiten hun contactpersonen, maar deze chats kwamen terecht in een extra tabblad op  Facebook. Die stond buiten het zicht en was alleen op de website zichtbaar. Facebook gaat dit tabblad verwijderen.

Volgens Facebook worden er alleen chatverzoeken verzonden van echte mensen. Speciale spamfilters zullen ongewilde berichten weren.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie