Er is geen data van iOS-gebruikers buitgemaakt bij aanvallen op de App Store.

Dat zei het hoofd marketing van Apple, Phil Schiller, dinsdag tegen de Chinese nieuwssite Sina. Maandag kwam naar buiten dat de App Store voor het eerst in zijn bestaan op grote schaal apps met daarin malware had verspreid. Het ging daarbij vooral om apps die in China populair zijn, zoals Whatsapp-alternatief Wechat.

Maar daarbij is naar Apple's weten dus geen persoonlijke klanteninformatie naar aanvallers gestuurd. Apple heeft 25 geïnfecteerde apps geïdentificeerd en gaat gebruikers waarschuwen zodat ze de apps kunnen verwijderen en vervolgens updaten.

De aanvallers maakten gebruik van het feit dat toolkit om apps mee te maken, Xcode, alleen via servers in de VS te downloaden was. Dat kan lang duren in China, waardoor ontwikkelaars vaak via onofficiële kanalen aan Xcode kwamen. Kwaadwillenden hadden daaraan malware toegevoegd die vervolgens ook automatisch in apps terechtkwam.

Apple heeft nu laten weten Xcode binnenkort ook in China te hosten. Ontwikkelaars kunnen daardoor makkelijker aan de officiële versie komen.