Oyster, een dienst die voor één prijs toegang biedt tot zijn hele e-book-bibliotheek, stopt er binnenkort mee. De ceo en de mede-oprichters van het bedrijf gaan aan de slag bij Google.

"Wij geloven meer dan ooit dat de telefoon in het komende decennium het belangrijkste leesmedium zal worden", schrijven de oprichters van Oyster op hun site. "Vooruitkijkend, denken we dat we onze visie het beste tot zijn recht laten komen door nieuwe kansen te grijpen." 

Google bevestigt tegenover Recode dat een deel van het team gaat werken voor Googles boekendienst, Play Books. Ingewijden melden dat het in ieder geval over de ceo en de mede-oprichters van de dienst gaat. 

Oyster werd in 2013 gelanceerd en heeft inmiddels een bilbiotheek van meer dan een miljoen boekentitels van ruim 1.600 uitgevers. Het haalde in de afgelopen jaren een totaal van 17 miljoen dollar aan investeringen binnen.

Google wil niet bevestigen dat het Oyster heeft overgenomen, maar volgens bronnen heeft het investeerders wel degelijk heeft betaald voor het recht om het personeel in dienst te nemen.