Pinterest heeft 100 miljoen maandelijkse gebruikers

Het sociaal netwerk Pinterest heeft de mijlpaal van 100 miljoen maandelijks actieve gebruikers bereikt.

Het gebruikersaantal is in anderhalf jaar verdubbeld, vertelt mede-oprichter Evan Sharp donderdag aan de Financial Times.

Pinterest werkt als een soort 'digitaal plakboek'. Gebruikers kunnen foto's, bijvoorbeeld van locaties, recepten of producten, op een eigen overzicht 'pinnen' en delen met anderen.

De site werd bij zijn laatste investeringsronde gewaardeerd op 11 miljard dollar, waardoor het ondanks zijn relatief bescheiden gebruikersaantal een van de waardevolste sociale netwerken is.

Adverteerders hebben veel interesse in Pinterest omdat veel mensen via de site een overzicht maken van producten die ze willen kopen. Onlangs maakte Pinterest het in de VS al mogelijk om direct vanuit een 'pin' producten aan te schaffen.

Vrouwen

Volgens Sharp gebruikt 80 procent van de Pinterest-gebruikers de smartphone-app van het bedrijf. Ruim 80 procent van de gebruikers is een vrouw, maar het mannelijke gebruikerssegment is in een jaar tijd met 120 procent gegroeid naar 18 miljoen.

Iets minder dan de helft van de Pinterest-gebruikers woont buiten de Verenigde Staten. Volgens Sharp is het voor Pinterest moeilijk om snel internationaal uit te breiden, omdat de site overal moet worden aangepast op lokale voorkeuren.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie