Whatsapp blijft groeien en heeft nu meer dan negenhonderd miljoen gebruikers, zo'n vijf maanden nadat in april de achthonderd miljoen gebruikers werd bereikt.

Dat meldt Whatsapp-topman en oprichter van de dienst Jan Koum op Facebook.

De populaire berichtendienst behaalde half april van dit jaar de mijlpaal van achthonderd miljoen gebruikers. Dat was vier maanden nadat de zevenhonderd miljoen gebruikers werd bereikt, in januari van dit jaar. Hoewel de apps van Whatsapp al meer dan een miljard keer zijn gedownload, meet de dienst de populariteit aan de hand van actieve gebrukers.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg heeft eerder gezegd dat hij verwacht dat Whatsapp financieel resultaat zal opleveren wanneer de app een miljard actieve gebruikers heeft. Als de dienst in het huidige tempo blijft groeien wordt dat aantal waarschijnlijk nog dit jaar gehaald.

Gebruikers Whatsapp

© NU.nl/Jerry Vermanen

Verdienmodel

Facebook nam Whatsapp begin 2014 over voor een bedrag van 19 miljard dollar. Een verdienmodel had de app toen niet en tot nu toe ook nog niet.

Mark Zuckerberg vergeleek Whatsapp eerder echter met Facebook anno 2006. Het sociale netwerk had toen volgens Zuckerberg nog geen groot ecosysteem van adverteerders. De Facebook-ceo verwacht dat Whatsapp op eenzelfde manier zal doorgroeien en winstgevend zal worden.

De andere berichtendienst van Facebook, Messenger, passeerde in juni van dit jaar de 700 miljoen actieve gebruikers.