Google Street View, de optie binnen Google Maps om straten via foto's nader te bekijken, krijgt een eigen app op Android.

De app is voor sommige Android-gebruiker al beschikbaar via de Google Play Store en dook eerder al op als zogeheten apk-bestand op Apkmirror.

Google Street View staat in de Nederlandse Play Store ook al als losse app, maar werkt alsnog enkel binnen Google Maps. Met de nieuwe versie lijken die twee losgetrokken te worden, al is niet duidelijk of de functionaliteit ook daadwerkelijk uit Google Maps verdwijnt. Mogelijk betreft de losse app alleen een uitgebreide versie.

Apkmirror meldt dat er inderdaad nieuwe functionaliteiten inzitten, zoals de optie om 360 graden-foto's van andere gebruikers te bekijken, of zulke afbeeldingen zelf eenvoudig te maken en uploaden. Daarbij is ook ondersteuning voor 360 graden-camera's toegevoegd. 

Google heeft vooralsnog geen officiële aankondigingen gedaan over Google Street View. Het bedrijf zet de afgelopen maanden wel steeds meer in op 360 graden-video, bijvoorbeeld via ondersteuning door Youtube en een samenwerking met Gopro voor een eigen 360 graden-camera.