Vine, de app van Twitter waarmee gebruikers video´s van zes seconden kunnen maken, brengt vrijdag een nieuwe update uit waarmee meer aandacht wordt gegeven aan muziek in de video´s.

Dat meldt Vine in een blogpost.

Gebruikers kunnen nu vanuit de app zelf handmatig muziek toevoegen. Voorheen was het zo dat gebruikers de muziek in een video tijdens het opnemen op een ander apparaat moesten afspelen om muziek onder hun creaties te krijgen. 

Loopen

Muziek en geluid kunnen een storende factor zijn bij het loopen van een Vine. Daarom introduceert de app een functie om daarbij te helpen: Snap to Beat. Daarmee kunnen gebruikers de muziek op zo’n manier onder de video plakken, dat het een perfecte loop (als je niet merkt waar de video opnieuw begint) mogelijk maakt.

Ontdekken

Ook maakt Vine het gemakkelijker om muziek te ontdekken. Er komt een ‘Featured Tracks’-sectie in de app. Amateurcineasten kunnen dan kiezen of ze muziek van hun eigen telefoon onder het filmpje zetten of dat ze nummers uit de ‘Featured Tracks’-sectie pakken. 

Tot slot kunnen gebruikers die Vines in de app bekijken nu ook zien welk nummer onder de Vine zit. Voorheen moesten ze nog hopen dat de maker dat erbij gezet had of het vragen in de comments-sectie.