Apple zoekt ontwikkelaars voor nieuwe Android-applicaties. De vacature lijkt erop te wijzen dat de iPhone-maker naast Apple Music meer apps op het concurrerende platform wil uitbrengen.

De vacature voor een Android-ontwikkelaar werd opgemerkt door 9to5mac.

In de tekst is te lezen dat Apple op zoek is naar "ontwikkelaars die ons gaan helpen met het uitbrengen van nieuwe mobiele producten voor het Android-platform".

Momenteel werkt Apple al aan twee Android-apps: Een app voor muziekdienst Apple Music en een app met de naam Move to iOS om overstappen van Android naar een iPhone eenvoudiger te maken. Beide apps komen na de zomer beschikbaar.

Meer Android-apps

Het bedrijf lijkt zich echter te richten op het ontwikkelen van meer applicaties. Bovengenoemde apps zijn namelijk al een tijd in ontwikkeling en in vacatures voor deze applicaties werden de diensten altijd specifiek genoemd. Apple zegt nu "nieuwe mobiele producten" te willen gaan uitbrengen.

De iPhones van Apple draaien op het eigen besturingssysteem iOS. Android, dat ontwikkeld wordt door concurrent Google, draait op telefoons van onder meer Samsung, LG en Huawei. Van oudsher maakt Apple alleen apps voor het eigen iOS.

In 2013 gaf Apple-directeur Tim Cook echter aan dat hij geen "religieuze bezwaren" heeft tegen Android-apps als de ontwikkeling van die apps "logisch is".

Eigen diensten

Apple heeft diverse eigen diensten waarvoor het Android-apps zou kunnen ontwikkelen. Zo beschikken iPhones over berichtendienst iMessage, heeft het bedrijf de eigen browser Safari en verkoopt het apps, boeken, films, muziek en abonnementen via de iTunes Store.