De Google Translate-app krijgt binnen enkele dagen een update die het mogelijk maakt om live Nederlandse teksten naar het Engels te vertalen, en vice versa.

Dat meldt Google op zijn blog

Nederlands wordt samen met nog negentien andere talen toegevoegd aan de vertaalapp via een update voor zowel iOS als Android. De update voor Google Translate (Google Vertalen in de Nederlandse Play Store) wordt de komende dagen uitgerold.

Met live vertalen hoeven gebruikers enkel de Google Translate-app te openen, op het camera-icoon te tikken en vervolgens de lens op een Nederlandse tekst te richten. Die wordt dan 'live' vertaald op het scherm. Dat kan vooralsnog enkel van of naar het Engels. Er is momenteel geen vertaling mogelijk van en naar de andere talen onderling. 

Voor het live vertalen is geen internetverbinding vereist, de taalpakketten kunnen worden gedownload voor offline gebruik.

Video: Bekijk de live vertaalfunctie

Naast Nederlands wordt ook ondersteuning gegeven voor Bulgaars, Catalaans, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Filipijns, Fins, Hongaars, Indonesisch, Litouws, Noors, Pools, Roemeens, Slowaaks, Zweeds, Turks en Oekraïens.

De app ondersteunt momenteel al Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Russisch en Spaans. De update voegt ook eenzijdige live vertaling van Engels naar Hindi of Thai toe. Vertaling via foto's is er voor 37 talen.