Microsoft heeft de app Arrow in bètavorm uitgebracht voor Android. Het gaat om een zogeheten launcher voor het besturingssysteem.

Dat ontdekte website Microsoft News.

Een launcher is een app die het standaard startscherm van een smartphone vervangt door een eigen variant. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Google Now Launcher van Google zelf.

De launcher van Microsoft kent eenzelfde opzet en biedt standaard drie schermen, waarvan de middelste zowel de meest recent gebruikte apps toont als de applicaties die het vaakst worden geopend. Het linkerscherm geeft de contacten weer van de telefoongebruiker, het rechterscherm biedt ruimte voor het maken en bekijken van notities en herinneringen.

Onderaan het scherm is ook steeds een pijltje als icoon te vinden. Daarmee zijn de instellingen van de launcher op te roepen, en wederom een selectie aan apps.

Hoewel Arrow zich nog niet in een openbare bèta bevindt, is de app al wel te installeren. Microsoft News verwijst daarvoor naar het apk-bestand, dat handmatig en buiten de Google Play Store om geïnstalleerd dient te worden. Er is wel een officiële bètaprocedure, maar die is besloten en enkel toegankelijk via een speciale pagina op Google+.

Eerder brachten techbedrijven als Nokia, Mozilla en Facebook al een eigen Android-launcher uit.