De mobiele versies van Youtube hebben een nieuw ontwerp gekregen. De nieuwe variant is al op Android en in mobiele browsers te zien, de iOS-versie volgt later.

Dat maakt Youtube vrijdag bekend.

Het nieuwe ontwerp voegt drie knoppen toe in een balk bovenaan de startpagina van de videosite. Links op de balk staat het icoontje van een huisje. Hier zijn allerlei aanbevolen video's te zien op basis van het kijkgedrag van de gebruiker en op basis van zijn of haar abonnementen.

Het icoontje daarnaast opent de omgeving waarin alle Youtube-kanalen waar de gebruiker op geabonneerd is te zien zijn. In deze omgeving opent zich een tweede balk met de icoontjes van alle losse kanalen. Per kanaal kan een alarm worden ingesteld om een melding te krijgen als er een nieuwe video geüpload is.

Het rechter icoontje op de voorpagina verwijst naar het persoonlijke overzicht met de kijkgeschiedenis, eigen geüploade video en samengestelde afspeellijsten.

Het is in de nieuwe app ook mogelijk verticale video's fullscreen te bekijken en er zijn nieuwe uploadfuncties toegevoegd. Bij het uploaden van een video kan nu eenvoudig geknipt worden in het filmpje, is het mogelijk filters toe te voegen en kan er muziek onder de beelden gezet worden.

De nieuwe Youtube-app is al beschikbaar voor Android, de nieuwe iOS-versie volgt later maar ondersteunt nu wel al fullscreen verticale video's.