De populaire lees-app Flipboard krijgt opnieuw een grote investering. Er wordt 50 miljoen dollar in het bedrijf gestoken.

Dat stelt Techcrunch op basis van documenten die het bedrijf heeft ingediend in de staat Delaware, waar het officieel is gevestigd.

De nieuwe investeringsronde is de vierde die het bedrijf ophaalt. In eerdere rondes werd al ruim 160 miljoen dollar in het bedrijf gestoken.

Flipboard werd eind 2013 gewaardeerd op 800 miljoen dollar. Het is onduidelijk of die waardering door de nieuwe investering stijgt of vlak blijft.

Gebruikers

Met Flipboard kunnen gebruikers artikelen uit verschillende bronnen lezen, in een soort digitaal tijdschrift. Flipboard verdient geld door advertenties te verkopen.

In juni zei directeur Mike McCue dat Flipboard 70 miljoen maandelijks actieve gebruikers heeft. Dat is 75 procent meer dan in februari, toen nog 40 miljoen mensen maandelijks de dienst bezochten. De groei kwam onder meer door de lancering van een webversie, zei McCue.

Flipboard wordt standaard geïnstalleerd op onder meer Samsung-telefoons en staat mede daardoor op 300 miljoen mobiele apparaten, aldus McCue.