Notitie-app Evernote heeft voormalig Google Glass-topman Chris O'Neill aangesteld als ceo. Oud-ceo Phil Libin gaat zich meer op de ontwikkeling van Evernote zelf richten.

Dat meldt Recode.

Nieuwe ceo O'Neill was voorheen zakelijk leider van Google X, de onderzoekstak van Google die onder meer Google Glass voortbracht. Libin heeft Evernote niet opgericht, maar is al wel sinds een vroeg stadium bij de notitie-dienst betrokken.

Libin gaf eerder al aan van zijn baan als ceo af te willen, om zich meer te gaan richten op functionaliteit van Evernote. De dienst moest onlangs 5 procent van zijn personeel ontslaan in een poging zijn omzet te verbeteren.

Evernote draait geheel op het abonnementsgeld dat betalende gebruikers van de dienst betalen, advertenties toont het bedrijf niet. Maar gebruikers klagen over toenemende onduidelijkheid van de dienst.

Evernote heeft tot op heden 290 miljoen dollar aan investeringen opgehaald, en wil in de toekomst naar de beurs. "Ik besef me dat ik niet degene ben die dat gaat doen, en daarom moest ik iemand vinden die daar wel gepassioneerd over is", zegt Libin over zijn aftreden als ceo.