Het aantal Nederlandse gebruikers van Snapchat is in een jaar tijd bijna verdubbeld. 

Dat maakt onderzoeksbureau Telecompaper zondag bekend.

In juni hadden bijna 2 miljoen Nederlanders de app, die gebruikt wordt voor het delen van foto's en video's, op zijn telefoon geïnstalleerd. Dat zijn er bijna 900.000 meer dan een jaar eerder.

De app is voornamelijk populair onder tieners. Circa 71 procent in de groep twaalf tot negentien jaar heeft Snapchat geïnstalleerd. Bij de groep van twintig tot 29 jaar ligt dit op 28 procent. Bij de vijftigplussers maakt circa 2 procent gebruik van Snapchat.

Facebook Messenger 

Uit het onderzoek blijkt ook dat de chat-functie van Facebook Messenger steeds beter wordt beoordeeld door gebruikers. 86 procent van de respondenten geeft aan de kwaliteit goed of zeer goed te vinden. Een jaar eerder was dit nog 81 procent.

Best beoordeelde app blijft nog steeds WhatsApp. 98 procent van de gebruikers vindt de kwaliteit van de app goed tot zeer goed. 

De respondenten zijn fors minder tevreden over de belfunctie van WhatsApp en Facebook Messenger. Dat ligt volgens het onderzoek in lijn met de lage tevredenheid over bel-apps in het algemeen.

NUtech is ook actief op Snapchat. Volg NUtechnl voor de nieuwste gadgets en een kijkje achter de schermen