De geheimen-app Yik Yak maakt het voor gebruikers mogelijk om foto's te plaatsen. Eén regel: er mogen geen gezichten op de foto te zien zijn.

Yik Yak kondigt de nieuwe functie aan op zijn blog.

Er worden mensen ingezet om elke geplaatste foto handmatig te controleren. De geplaatste foto's mogen daarnaast ook niet aanstootgegevend zijn of illegaal materiaal tonen, zoals drugs. "Alles wat je niet naar je moeder stuurt, mag je ook niet op Yik Yak plaatsen", aldus de geheimen-app.

Met de omstreden app kunnen gebruikers anoniem berichten plaatsen op basis van locatie, waar anderen weer anoniem op kunnen reageren. Hierdoor wordt Yik Yak met name door Amerikaanse scholieren gebruikt die over elkaar en de docenten roddelen en kwetsende berichten plaatsen.

In Nederland lijkt Yik Yak nog niet echt te zijn aangeslagen, hoewel verschillende middelbare scholen al zijn geïnformeerd over de app. In de Verenigde Staten heeft Yik Yak zich al op verschillende locaties van middelbare scholen eigenhandig geblokkeerd, omdat de pesterijen via de app niet ophielden.