In de App Store staat sinds deze week een officiële versie van Witness, een livestreaming-app voor het vastleggen en delen van noodgevallen.

De app is vooralsnog enkel beschikbaar voor Amerikaanse iOS-gebruikers, al kan de bètaversie nog steeds door iedereen aangevraagd worden. 

Witness laat gebruikers livestreamen door kort het scherm ingedrukt te houden. Op dat moment krijgen vooraf ingestelde contacten een sms-bericht en een belletje van de app. Zo worden zij op de hoogte gesteld van de livestream. Die is vervolgens via een weblink te bekijken. 

Daarnaast toont Witness kijkers de locatie van de livestreamende gebruiker, met behulp van Google Maps. Bij verlies van de verbinding slaat de app tijdelijk de opgenomen beelden op de telefoon op. Als de verbinding weer wordt hersteld, zijn deze alsnog online te bekijken.

In de officiële app is wel één functionaliteit verdwenen, zo meldt ontwikkelaar Marinos Bernitsas via Medium. In de bètaversie ging het scherm van de iPhone op zwart zodra de livestream begon, zodat andere mensen niet konden zien dat de telefoon op aan het nemen was.

Volgens Bernitsas stond Apple dat echter niet toe. Hij hoopt met een tussenoplossing te kunnen komen.