Maak woorden en verdien daarmee schattige beertjes, gebruik de beste en mooiste bestandsbeheerder voor Android en lees lange artikelen sneller dan je voor mogelijk hield met de beste apps van de week.

Alphabear

Alphabear is een uitdagende, verslavende game die woordspel, puzzel en verzamelgame met elkaar combineert. In Alphabear krijg je een speelveld met letters voor je en ergens tussen die letters een beertje. Vervolgens maak je woorden van die letters, hoe langer hoe beter. Die letters verdwijnen dan, zodat het beertje ruimte heeft om groter te worden.

De beertjes groeien alleen omhoog en opzij: hoe groter de beer wordt, hoe meer letters er moeten verdwijnen om door te groeien. Is er te weinig ruimte, dan verschijnt er in de plaats van een verdwijnende letter en kleiner beertje, dat ook weer groeit.

Video: Trailer Alphabear

Alphabear is uitdagend omdat elke lettertegel een getal heeft: hoeveel beurten je er over mag doen om de letter in een woord te gebruiken. Zo moet je prioriteiten stellen, want komt de teller op nul, dan verandert de letter in een steen en kunnen de beertjes niet verder groeien.

Na elk level krijg je een nieuw beertje, en dat groeiend aantal beertjes kan je in nieuwe levels weer inzetten. Zo is er bijvoorbeeld de Funky Bear, die extra punten geeft voor woorden met de letters F, U, N en K er in. In totaal zijn er 67 verschillende beren te verzamelen met het leggen van woorden. De woorden die in de game gelegd moeten worden zijn wel Engels, maar Alphabear geeft aan of woorden goed zijn of niet. Zo is de game voor iedereen toegankelijk.

Download Alphabear voor Android of voor iOS (gratis)

Solid Explorer

Standaard heeft Android geen bestandsbeheerder, maar Solid Explorer zit zo sterk in elkaar dat het haast een standaard-app lijkt. De app is te vergelijken met de Verkenner in Windows en de Finder in OS X. Je kan er alle mappen en bestanden op je toestel makkelijk mee verkennen en beheren, maar bijvoorbeeld ook bestanden versleutelen of juist versleutelde .zip-bestanden uitpakken.

Solid Explorer kan ook alle bestanden op je Android-apparaat per categorie ordenen, waardoor je bijvoorbeeld alle video's die in verschillende apps staan in één oogopslag kan zien.

Video: Uitleg Solid Explorer

De grote troef van Solid Explorer is echter het grote aantal clouddiensten dat wordt ondersteund. Dropbox, Google Drive, Box, OneDrive, Sugarsync, Copy, Mediafire, Owncloud, Yandex en Mega kunnen in de app worden gebruikt. Dat gaat heel handig: wanneer je je telefoon horizontaal houdt, is de linkerhelft van het scherm de clouddienst en de rechterkant de opslag op je telefoon.

Dat maakt het overzetten van bestanden simpel en overzichtelijk, helemaal dankzij de uitstekende animaties van Solid Explorer. Bovendien kan je via FTP, SFTP, WebDAv en SMB/CIFS ook zonder tussenkomst van een clouddienst bestanden op je eigen computer raadplegen. Zo is Solid Explorer een krachtige, veelzijdige en toch fraaie en makkelijk te gebruiken bestandsbeheerder.

Download Solid Explorer voor Android (gratis)

Accelerator

Wanneer je lange teksten moet lezen, gaat er onbewust veel tijd verloren aan bladeren, zeker als je teksten op een smartphone leest. En zelfs het heen en weer bewegen van je ogen over de regels kost tijd. De snelste methode om lange teksten tot je te nemen is wanneer de woorden elkaar één voor één op dezelfde plek opvolgen.

Accelerator is een app die is ontworpen voor die manier van snellezen. Prettig is dat de app teksten van tal van bronnen kan openen: bestanden op je iPhone, maar ook teksten op het web en artikelen die je in Pocket, Instapaper of Readability hebt opgeslagen. Kies een artikel, kies een afspeelsnelheid en de woorden flitsen over het scherm.

In het begin is het nog even wennen om teksten op die manier te lezen, zonder je ogen te bewegen. Maar het went snel en op dat moment kan je ook de leessnelheid steeds iets hoger zetten. De methode is niet voor alle soorten teksten geschikt, nuances gaan op een hoge snelheid aan je voorbij. Maar op zo'n hoge snelheid ben je wel stukken sneller door artikelen heen.

Download Accelerator voor iOS (2,99 euro)