Microsoft stopt met het aanbieden van foto-app Photosynth, MSN Travel en MSN Food & Drink en MSN Health & Fitness nadat het duizenden banen in zijn smartphonetak schrapte.

Microsoft haalt Photosynth per direct uit de App Store voor iOS en Windows Market voor Windows Phone, zo meldt het bedrijf.

Huidige gebruikers van Photosynth kunnen de app blijven gebruiken, maar de app wordt niet meer door Microsoft ondersteund. Photosynth is een technologie waarmee gebruikers 3d-panoramafoto’s kunnen maken.

Microsoft raadt gebruikers die hun foto’s willen bewaren en delen die te uploaden naar Photosynth.net. Die site blijft wel bestaan.

Daarnaast wordt de ondersteuning voor de apps MSN Travel en MSN Food & Drink en MSN Health & Fitness op termijn gestopt. Vanaf 28 september zijn MSN Travel en MSN Food & Drink niet meer beschikbaar voor Android, iOS en Windows Phone. MSN Health & Fitness stopt per 1 september voor de drie mobiele systemen.

De ondersteuning van de apps stopt nadat Microsoft eerder deze week een grote reorganisatie van zijn smartphonetak aankondigde. Het bedrijf schrapt daarbij 7.800 banen.