Sony heeft een eigen livestream-app uitgebracht voor zijn Xperia-apparaten, genaamd Live Screen Streaming.

De app verscheen dinsdagavond Nederlandse tijd in de Google Play Store. Live Screen Streaming werkt vooralsnog alleen op Xperia-smartphones en -tablets.

In tegenstelling tot livestream-apps als Periscope en Meerkat, zendt Sony's app niet de beelden uit die de camera van een telefoon of tablet opneemt. In plaats daarvan wordt de scherminhoud van die apparaten gestreamd, in 360p, 720p of 1080p.

De app is daardoor geschikt voor het live uitzenden van gameplay. Spelers kunnen hun speelsessies via het internet streamen door in te loggen op Youtube of Twitch binnen de Live Screen Streaming-app. Het is ook mogelijk om andere activiteiten op de telefoon te delen. 

De app biedt verder de mogelijkheid om livestreams van commentaar te voorzien via de microfoon. Afgaand op schermafbeeldingen van de app kunnen kijkers ook chatten en zijn de opnames op te slaan.

Twitch

Twitch, momenteel veruit de meest populaire gamestreamingdienst, begon in maart van vorig jaar al met het mogelijk maken van livestreams van mobiele games.

Die functionaliteit moet wel specifiek door spellen ondersteund worden. Sony belooft dat het met ieder spel mogelijk is, omdat Live Screen Streaming standaard het gehele scherm uitzendt.

Ook Youtube zet de afgelopen tijd meer in op livestreamen van games. Daarvoor ruimde het onlangs een apart onderdeel in.