Taxichauffeurs in de grote steden van  Frankrijk hebben een campagne van intimidatie gelanceerd. De chauffeurs beschuldigen Uberpop-chauffeurs van oneerlijke concurrentie.

Uberpop-chauffeurs in Parijs werden in de nacht van vrijdag op zaterdag geadviseerd om niet de straat op te gaan. Boze taxi-chauffeurs gingen op zoek naar Uberpop-chauffeurs waarna in een gewelddadige sfeer de inzittenden werden gedwongen om uit te stappen. De Franse politie moest uiteindelijk een aantal keren ingrijpen.

De acties vinden naast Parijs plaats in Lille, Marseille en Bordeaux. Het doel van de acties is om de oneerlijke concurrentie en het illegale karakter van de Uberpop-app aan de kaak te stellen. Uberpop is sinds 1 januari 2015 verboden in Frankrijk. Het veroordelen van Uberpop-chauffeurs verloopt moeizaam.

Video: Ongeregeldheden bij protesten tegen Uberpop in Parijs

De afgelopen tijd zijn in Parijs al 150 chauffeurs met een zogenoemd Uberpop-dossier onderzocht. Vorige week moest een chauffeur voor de Franse strafrechter verschijnen. Deze chauffeur werd uiteindelijk vrijgesproken. Ondertussen ligt de zaak bij de Grondwettelijke Raad in Frankrijk voor een definitieve uitspraak.

In Amsterdam zijn de afgelopen tijd ook Uberpop-chauffeurs klemgereden, maar verhalen dat inzittenden gedwongen werden uit te stappen zijn niet bekend.

Uber: De opkomst van de populaire en controversiële taxi-app