Google heeft een eigen wachtwoordmanager uitgebracht voor zijn mobiele besturingssysteem Android.

De functie valt onder de Smart Lock-instellingen die Google in Android 5.0 introduceerde en wordt toegevoegd via een update van zijn Google Play Services-app.

De optie is onder meer terug te vinden in de Google Instellingen-app en maakt het mogelijk om wachtwoorden voor apps en websites aan een Google-account te koppelen.

Wanneer een gebruiker binnen een ondersteunde app met zijn gegevens inlogt, krijgt hij of zij een melding met de vraag of de gegevens via Smart Lock opgeslagen mogen worden.  

Zo ja, dan hoeft de gebruiker de inloginformatie voortaan niet meer in te voeren zolang hij of zij ingelogd blijft met het gekoppelde Google-account. Daarbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen verschillende Android-apparaten, bijvoorbeeld de Chromecast. Ook daarop worden gebruikers dan automatisch ingelogd.

Het is voor de wachtwoordmanager wel noodzakelijk dat app-ontwikkelaars de functie integreren. Netflix, The New York Times, Instacart, Orbitz en Eventbrite bieden momenteel al ondersteuning voor Smart Lock-wachtwoorden. Lastpass, een soortgelijke dienst die ook voor Android beschikbaar is, is hier niet van afhankelijk.