Snapchat gaat de manier waarop gebruikers video's kijken mogelijk veranderen. Het blijven indrukken van het scherm is dan misschien niet meer nodig.

Dat liet ceo Evan Spiegel weten tijdens een techconferentie in Californië, zo meldt onder meer The Wall Street Journal.

Via de Snapchat-app kunnen gebruikers met elkaar chatten, maar vooral eenvoudig foto's en video's met elkaar delen die na verloop van tijd niet meer zichtbaar zijn.

Video bekijken

Als een video wordt bekeken moeten gebruikers hun vinger op het scherm houden. Zo weet de app dat de video bekeken wordt. Toch denkt Snapchat er sterk aan deze functie te verwijderen en video's op een normale manier te laten afspelen.

Of dit automatisch gebeurt of dat er op een afspeelknop gedrukt moet worden, is niet bekend. Het ingedrukt houden van het scherm is vooral onhandig bij het bekijken van langere video's of veel video's van één gebruiker die in de app achter elkaar worden afgespeeld. 

Populair

Spiegel maakte ook bekend dat de app inmiddels bijna honderd miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft. In de Verenigde Staten zou ruim 60 procent van de mensen tussen de 13 en 34 jaar oud Snapchat gebruiken.

Uit recent Nederlands onderzoek van Telecompaper bleek dat Snapchat onder Nederlandse jongeren populairder is dan Facebook Messenger, Instagram en Twitter. Het totaal aantal Nederlandse gebruikers lag begin dit jaar op 1,5 miljoen.

Beursgang

De directeur van het bedrijf stelde dat hij Snapchat in de toekomst naar de beurs wil brengen. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Volgens Spiegel is het "niet meer dan een extra puntje op de lijst van dingen die gedaan moeten worden".

De 24-jarige topman van het bedrijf benadrukte verder nogmaals dat hij geen interesse heeft in overnamebiedingen. Eerder sloeg hij al een bod van Facebook ter waarde van drie miljard dollar af. 

NUtech is ook actief op Snapchat. Volg NUtechnl voor de laatste gadgets en een kijkje achter de schermen op onze redactie.