Twitter voerde gesprekken met Flipboard om de app die een tijdschriftachtig overzicht biedt van sociale netwerken over te nemen.

Dat meldt Recode op basis van anonieme bronnen. De gesprekken zouden op dit moment echter gestaakt zijn. Beide bedrijven willen niet reageren op de geruchten. 

Met de overname zou een bedrag van 1 miljard dollar, omgerekend 0,92 miljard euro, gemoeid zijn. De bronnen melden dat de gesprekken al sinds begin dit jaar plaatsvinden.

Twitters financieel directeur Anthony Noto zou met name druk achter de overname zetten. De aandeelhouders verlangen dat het sociale netwerk een groter publiek bereikt en innovatiever wordt. Daarnaast staat ook Twitter-ceo Dick Costolo de laatste zes maanden onder druk van investeerders.

Met het aantrekken van Flipboard voegt Twitter een ervaren productteam, waar entrepreneur Mike McCue de leiding over heeft, toe aan zijn bedrijf. McCue bekleedde eerder een belangrijke functie binnen Twitter, maar verliet het sociele netwerk toen zijn Flipboard steeds populairder werd. McCue moet een toevoeging worden op Costolo.

Flipboard ziet zijn gebruikersaantal de laatste tijd echter ook niet groeien. Dit wordt mede veroorzaakt doordat de app niet langer standaard op Samsung-smartphones geïnstalleerd wordt.