Alle details over de nieuwe Foto's-app van Google zijn uitgelekt. De app laat gebruikers foto's onder meer sneller selecteren, en veiliger delen.

Dat meldt Android Police, die de app al even kon proberen.

In lijn met eerdere geruchten is de app grotendeels gelijk aan de foto-functie van Google+, maar dan losgekoppeld van dat sociaal netwerk. Wel is het uiterlijk van de app vernieuwd, en zijn functies toegevoegd.

De app kan foto's automatisch sorteren op basis van locatie, maar ook op basis van de mensen die op de foto's staan, dieren, bepaalde objecten en meer. Gebruikers kunnen vervolgens met trefwoorden door hun foto's zoeken.

Delen

Nieuw is de functie waarbij foto's via een speciale link gedeeld kunnen worden. Gebruikers kunnen die link aan anderen geven, en de toegang later makkelijk ontzeggen door de link weer in te trekken. Daarnaast kan nauwkeurig worden aangegeven of metadata als locaties bij delen verwijderd moet worden.

Verder biedt de app een nieuwe manier voor het snel selecteren van meerdere foto's. Door hun vinger of duim op het scherm gedrukt te houden kunnen gebruikers van boven naar beneden vegen om foto’s te markeren.

Google Foto's verschijnt in ieder geval voor Android, mogelijk is ook een iOS-versie onderweg. De app wordt naar verwachting deze week tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O onthuld. NU.nl zal vanaf Google I/O verslag doen.