Sorteer je foto’s slim en maak makkelijk een gedeeld album, leer op een nieuwe manier mensen kennen en gebruik je thuisscherm helemaal anders met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Bundle

Het Nederlandse Bundle wil het maken van fotoalbums op je telefoon voor eens en altijd makkelijker maken. Geen kleine taak, maar toch slaagt de app er bijzonder goed in. Zoals de naam doet vermoeden draait de app om het bundelen van je foto’s. Bijvoorbeeld op basis van locatie of dag. Daarvoor analyseert de app je foto’s, en stelt het automatisch bundels voor.

Ben je bijvoorbeeld een weekendje weg geweest, herkent de app alle foto’s die je daar hebt gemaakt als één album. Helemaal leuk is de mogelijkheid om samen met vrienden één album te vullen. Heb je bijvoorbeeld een feestje maak je samen makkelijk één groot album met de leukste foto’s. Dan wordt niet alleen de locatie gebruikt, maar ook de tijdspanne: maak je binnen een paar uur veel foto's dan horen die waarschijnlijk bij elkaar.

Bundle detecteert ook automatisch dubbele of bijna gelijkende foto’s op het moment dat je een nieuw album maakt, of er foto’s aan toevoegt. Dat maakt het makkelijk zulke foto’s te vermijden, wat een album leuker en minder repetitief maakt. Sowieso maakt Bundle het scheiden en sorteren van foto’s door deels automatische aanpak snel en laagdrempelig. Het laatste beetje doe je met de hand, en zo maakt je van één grote bak digitale foto’s erg makkelijk een paar behapbare albums.

Download Bundle voor Android of voor iOS (gratis)

QuizUp 2.0

Quiz-app Quizup onderscheidt zich van die andere populaire quiz-app Trivia Crack door het immense aantal categorieën. In Trivia Crack staat de teller op zes, Quizup heeft met duizenden onderwerpen voor ieder wat wils. Zo kan je je specialiseren op juist die gebieden waar jij alles van weet, en daar vrienden en vreemden mee uitdagen.

En vooral onder vreemden zou dat best weleens een band kunnen scheppen, dachten de ontwikkelaars. En dus bouwden ze in Quizup een sociaal netwerk om je tegenspelers beter te leren kennen. Beter dan voorheen toont de app nu precies je interessegebieden op basis van de onderwerpen waar je meeste punten in scoort.

Grote kans dat als jij gespecialiseerd bent in Star Wars, alles weet van het heelal en daarnaast alle vragen over Rihanna goed hebt, je goede vrienden kan worden met iemand die dat ook heeft. Quizup maakt het makkelijk om zulke mensen te vinden, en heeft daarnaast elk onderwerp zijn eigen sociale netwerkje gegeven. Daar plaatsen enkel geïnteresseerden leuke dingen, wat Quizup een soort verzameling hele gefocuste Facebookjes maakt.

Download Quizup voor Android of voor iOS (gratis)

Hexy Launcher

Swiftkey maakt één van de populairste toetsenborden voor Android en iOS, maar het bedrijf heeft meer te bieden. Om nieuwe ideeën te ontwikkelen startte Swiftkey onlangs Greenhouse. Daar worden nieuwe toepassingen getest, zoals Hexy Launcher. Anders dan veel andere Android-launchers geeft Hexy je thuisscherm niet alleen een nieuw likje verft, maar is het hele concept opnieuw bedacht.

De meeste launchers sorteren apps namelijk op pagina’s waar je langs bladert. Dat is al zo sinds smartphones touchscreens hebben, maar Hexy pakt het anders aan. De launcher toont elke app in een zeshoek, en legt alle zeshoeken in één groot veld aan elkaar.

Dat klinkt misschien ontzettend verwarrend, maar de app leert van je gebruik en sorteert de apps zo steeds beter. Hexy is even omschakelen en je moet wat anders over je app-scherm gaan denken. Maar ben je eenmaal gewend heb je in wezen veel meer apps bij de hand dan voorheen. In een vloeiende beweging veeg je vanuit het midden makkelijk naar alle kanten, waardoor meer apps dicht bij je duim zijn. En hoe vaker je de apps opent, hoe dichter ze richting het midden bewegen.

Download Hexy Launcher voor Android (gratis)

Instagram Layout

Layout van Instagram is er na een lancering in maart op iOS nu ook voor Android. De app is bijzonder simpel maar daarom juist zeer welkom. Veel mensen plaatsen namelijk collages op Instagram, en met geen app zet die die makkelijker in elkaar dan met Layout.

De app laat je twee tot negen foto’s uit je bibliotheek kiezen, en plaatst die in een sjabloon naar keuze. Dan ben je eigenlijk al klaar voor publicatie, maar ook kleine aanpassingen gaan makkelijker dan in elke vergelijkbare app. Je schuift foto’s binnen de vakjes van een sjabloon simpel op en neer, en kan die vakjes ook naar wens groter en kleiner maken. Daarna kan de foto gedeeld worden, zodat je zo kort mogelijk bezig bent voor een zo goed mogelijk resultaat.

Download Instagram Layout voor Android of voor iOS (gratis)