Adblock Plus, de maker van software om advertenties te blokkeren, komt met een eigen Android-browser Adblock Browser.

Dat blijkt uit de Google+-pagina van het bedrijf.

De browser is gebouwd op de Android-versie van Firefox, die open is voor ontwikkelaars. Adblock Browser voegt de app Adblock Plus toe aan deze variant op Firefox en schakelt standaard alle add-ons uit.

"Dit is de eerste keer dat we echt met een oplossing komen waar we helemaal achter staan", verklaart het bedrijf tegenover Venturebeat.

Adblock Browser moet het blokkeren van advertenties in mobiele browsers eenvoudiger maken. In maart 2013 verwijderde Google namelijk Adblock Plus en andere advertentieblokkers uit zijn Play Store. Apps kunnen volgens Google niet goed functioneren als een andere app zoals Adblock Plus daar bovenop draait, zoals bij huidige advertentieblokker het geval is.

Adblock Browser verwacht daarom gewoon in de Play-store te lanceren, omdat het nu als eigen app werkt. De browser bevindt zich momenteel in de bèta-test waar iedereen aan kan deelnemen, maar de testpagina lijkt momenteel niet te werken. Een volledige lancering moet in juli of augustus volgen. Bovendien wil de browser ook naar de iPhone komen.