Facebook maakt videobellen via de applicatie Messenger nu ook mogelijk voor Nederlandse gebruikers.

Dat laat het bedrijf woensdag weten.

Videobellen voor Facebook Messenger werd eind april voor het eerst gelanceerd in achttien landen verspreid over de wereld. Nederland hoorde daar toen nog niet bij.

De uitrol is inmiddels echter verder gegaan en videobellen is daardoor beschikbaar in bijna alle landen ter wereld, aldus Facebook. Ook Nederlanders kunnen sinds woensdag videobellen via de applicatie voor Android of iOS. Bestaande gebruikers hoeven hun app niet te updaten.

Vanuit een chat met een Facebook-vriend kan in de rechterbovenhoek gekozen worden voor het video-icoontje waarna een videogesprek wordt opgestart. Ook de webapplicatie van Messenger beschikt over de nieuwe functionaliteit.

In Nederland maken naar schatting 4,4 miljoen mensen gebruik van Facebook Messenger. Zonder deze app is het niet mogelijk vanaf smartphones privéberichten naar andere Facebook-gebruikers te sturen.

Whatsapp

Videobellen voor Messenger volgt na de uitrol van internetbellen voor Whatsapp. Sinds kort is het mogelijk om via Whatsapp telefoongesprekken te voeren over een internetverbinding. Daarbij worden dus alleen nog MB's en geen belminuten meer gebruikt. Videobellen is in Whatsapp (nog) niet mogelijk. Whatsapp is sinds vorig jaar onderdeel van het bedrijf Facebook.