Facebook overweegt om Whatsapp in de toekomst in te zetten voor contact tussen bedrijven en klanten.

Dat zegt David Wehner, financieel directeur van Facebook, volgens Bloomberg op een conferentie in Boston.

"We denken dat het aanbieden van b2c-messaging (business to consumer, red.) zakelijke potentie heeft voor ons", aldus Wehner. "Gaandeweg leren we deze dingen en ik denk dat er kansen komen om sommige dingen naar Whatsapp te brengen."

Wehner voegt wel toe dat hij denkt dat de bedrijfscommunicatie op Whatsapp een langetermijnplan is. Dergelijke functies zullen mogelijk eerst op Facebook Messenger worden getest.

Communicatie

Uiteindelijk zou het mogelijk kunnen zijn voor bedrijven om Facebook te betalen om klanten via Whatsapp te kunnen benaderen. De afgelopen jaren is bijvoorbeeld Twitter al een veelgebruikt platform geworden voor communicatie tussen klanten en bedrijven.

Het is voor het eerst dat Facebook zich concreet uitlaat over de toekomstplannen met Whatsapp. De berichtendienst werd begin vorig jaar voor 22 miljard dollar overgenomen. Hoe Facebook geld wil verdienen aan Whatsapp bleef tot nu toe onduidelijk.

Verdienmodel

Begin dit jaar liet Facebook wel al weten dat het diverse verdienmodellen eerst zal testen op Facebook Messenger en delen daarvan mogelijk naar Whatsapp zou brengen. Toen werd echter niet expliciet gewezen naar zakelijke communicatie.

Whatsapp heeft inmiddels ruim achthonderd miljoen actieve gebruikers.