De Youtube Kids-app van Google ligt opnieuw onder vuur in de Verenigde Staten, dit keer vanwege ongepaste content die alsnog beschikbaar zou zijn voor kinderen.

Daarover werd dinsdag een aanklacht ingediend bij de Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) door twee belangenorganisaties.

Een maand geleden werd bij de FTC al geklaagd over dat de kinder-app van Youtube illegale advertenties zou bevatten. De nieuwe claim is dat Googles marketing van de app als zijnde kindvriendelijk misleidend werkt. 

De applicatie zou namelijk alsnog volstaan met content die als ongepast kan worden aangemerkt, bijvoorbeeld vanwege expliciete referenties naar seks in tekenfilms en verwijzingen naar drugsgebruik. 

De belangenorganisaties hebben een video gemaakt waarin voorbeelden van content te zien zijn die zij niet gepast vinden. 

Een woordvoerder van de FTC laat tegenover The Wall Street Journal weten dat het de klacht onderzoekt. Google zelf stelt dat het de Kids-app zo geschikt mogelijk voor kinderen probeert te maken en dat het feedback hierover "zeer serieus" neemt. 

Youtube Kids is vooralsnog niet in Nederland beschikbaar. De app werd in februari gelanceerd voor iOS en Android in de VS.

Bekijk de compilatievideo: