Plan afspraakjes vanuit elke app in met niet meer dan je toetsenbord, speel de meest klassieke telefoon-game ter wereld en geef je Android-telefoon een stijlvolle facelift met de beste apps van deze week.

Sunrise Meet

Vaak voegen alternatieve toetsenborden voor Android of iOS een snellere manier toe om dingen in te tikken, maar meestal zien ze er nog wel als toetsenbord uit. Dat is niet zo bij Sunrise Meet, maar daarom is dat alternatieve toetsenbord juist zo slim. Bij het toetsenbord van de populaire agenda-app maken de letterknoppen namelijk plaats voor een kleine maar krachtige planner.

Sunrise Meet is er enkel voor het sneller maken van één-op-één-afspraken. In plaats van langdradig over en weer naar elkaar mailen met beschikbare tijden en plaatsen, tik je op het Meet-toetsenbord gewoon enkele opties aan.

Je ziet in het kleine kalendertje precies wanneer je beschikbaar bent. Links in beeld kan je kiezen hoe lang de afspraak die je plant duurt, en eventueel waar die is. Daarna tik je wat lege plekken aan, en als je tevreden bent over de opties druk je op het vinkje rechtsonder. Dan zet Meet automatisch een url in het bericht dat je tikt, zodat de ontvanger uit één van jouw opties kan kiezen. Sneller kan je zeker mobiel geen afspraak plannen.

Download Sunrise voor Android of voor iOS (gratis)

Snake Rewind

Naast bellen en sms’en was Snake de belangrijkste reden om in de jaren ’90 een Nokia-telefoon te kopen. Het legendarische spel is nu terug, ontwikkeld door originele ontwerper Taneli Armento. In de kern is het spel niks veranderd: je bestuurt een slang en moet blokjes oppakken. Hoe meer blokjes, des te langer de slang wordt en hoe sneller hij beweegt. Een botsing tegen de rand of de slang zelf en het is game over.

Tot zover het bekende verhaal. Deze versie van Snake gaat verder, bijvoorbeeld met een terugspoel-optie. Bots je, dan kan je een stukje terug en ben je na een paar minuten spelen je lange slang niet kwijt. Daarvoor betaal je per keer vijf van de blokjes die je moet verzamelen. Ook koop je met die blokjes power-ups en nieuwe graphics voor de levels.

Video: Trailer Snake Rewind

Snake Rewind heeft namelijk ook een grafische update gekregen. Standaard oogt het spel nu soort van 3d, waarbij de slang licht geeft en daardoor schaduw op de blokjes gooit. Een mooi effect, en andere graphics zoals een retro groen-zwart-scherm of pixelvormgeving die doet denken aan het origineel. Zijn je blokjes op moet je verder spelen, of de portemonnee trekken. Snake Rewind heeft namelijk in-app-aankopen, en is wat dat betreft met zijn tijd meegegaan.

Download Snake Rewind voor Android of voor iOS of voor Windows Phone(gratis)

Nova Launcher

Eén van de populairste Android-launchers is Nova Launcher. Terecht, want de home-screen-vervanger werkt goed, is veelzijdig en fraai. Zeker nu de launcher van een volledige Material Design-update is voorzien. Daardoor kan je elke Android-telefoon voorzien van een uiterlijk dat prima binnen Lollipop past, maar niet zo standaard is als dat van Google of één van de Android-fabrikanten.

Zo kunnen de icoontjes van apps nu makkelijk vervangen worden door een ander, even fraai ogend exemplaar. Ook kunnen animaties worden aangepast, en kunnen pop-up-venstertjes worden veranderd en gekleurd. Ook biedt Nova Launcher een boel stijlvolle wallpapers die allemaal prima bij Material Design passen.

Met de vernieuwde Nova Launcher kun je het uiterlijk van Android meer dan ooit aanpassen, maar blijf je altijd stijlvast binnen de lijntjes van Lollipop. En dankzij de zoekfunctie en de verbeterde vormgeving van de app zelf doe je dat sneller en simpeler dan ooit.

Download Nova Launcher voor Android (gratis)

Horizon 3 kalender en weer

Horizon pakt het inplannen van nieuwe afspraken op een originele manier aan. Inplaats van dat je je volle agenda afspeurt naar vrijde momenten, tik je gewoon in wat voor vrij moment je zoekt. Dat moet wel in het engels, maar is toch handig genoeg om te overwegen.

Wil je bijvoorbeeld iets inplannen op je eerste vrije woensdagmiddag, tik je simpelweg ‘next free wednesday in’ de zoekbalk, en zie je direct alle mogelijke tijdvakken. In zo’n tijdvak vul je vervolgens de afspraak aan met meer informatie, zoals locatie en tijd. Horizon herkent dat niet alleen, maar zoekt ook direct zowel de kaart als de weersvoorspelling op. Zo plan je met het tikken van één zin snel een heel complete afspraak in.

Download Horizon 3 voor iPhone (gratis)