Twitter heeft in totaal 86,6 miljoen dollar betaald voor de twee startups Periscope en Niche.

Dat blijkt uit financiële documenten die het bedrijf ieder kwartaal moet indienen bij de Amerikaanse Security and Exchange Commission.

Hierin wordt vermeld dat Twitter het afgelopen kwartaal twee overnames heeft gedaan en daarvoor opgeteld 57,7 miljoen dollar in aandelen en 28,9 miljoen dollar aan contanten betaalde. 

Uit eerdere berichtgeving van Twitter zelf valt af te leiden dat het om Periscope en Niche gaat. Het is niet duidelijk hoeveel het bedrijf voor afzonderlijk voor ieder van de twee startups heeft betaald.

Volgens bronnen van Recode zou Twitter voor Niche zo'n dertig miljoen dollar hebben neergelegd, waarmee de overnamesom voor Periscope ruim boven de 50 miljoen dollar uit zou komen.

Met de app van Periscope kunnen gebruikers eenvoudig livestreams opzetten via hun telefoon en die met anderen delen. Niche koppelt bekende personen aan merken om via hen reclame daarvoor te maken.

Update Periscope

De livestream-app laat maandag weten dat er een nieuwe update uitgerold is. Naast het inloggen op Periscope met een Twitter-account kan voortaan ook het telefoonnummer gebruikt worden.

Gebruikers kunnen daarnaast een profielfoto los van Twitter instellen en krijgen voortaan ook een bericht in de chat wanneer de streamer iemand verbant. Het reageren op eerdere reacties moet door de update tevens eenvoudiger worden.