Google gaat het voor ontwikkelaars mogelijk maken hun Android-apps verschillende prijzen, omschrijvingen en screenshots te geven in Google Play. Zo kan per groep getest worden wat het beste werkt.

Dat schrijft althans The Information op basis van anonieme appontwikkelaars die geïnformeerd zijn over de plannen van Google.

De zoekgigant zou de veranderingen voor applicatiewinkel Google Play tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O, eind mei, aankondigen.

Door de veranderingen zouden ontwikkelaars een zogeheten A/B-test kunnen uitvoeren. Een deel van de gebruikers ziet dan bijvoorbeeld een blauw icoontje terwijl de rest een rood icoontje ziet. Ook kunnen de screenshots en omschrijvingen afgewisseld worden.

Het meest opvallende is dat Google volgens The Information ontwikkelaars ook diverse prijzen wil laten testen. De helft van de gebruikers zou dan een app kunnen kopen voor bijvoorbeeld 99 cent terwijl de andere helft 1,99 euro moet betalen. Ontwikkelaars kunnen dan zien of de hogere prijs invloed heeft op de populariteit van een app.

Google heeft niet gereageerd op de geruchten.